Beschilderd ProRail viaduct

Samen Slotervaart, beschilderd ProRail viaduct samen met De Module. Samen Slotervaart is een initiatief van Larissa Korporaal. Zij is de draaiende motor achter dit sociale buurtproject en heeft De Module benaderd om dit project te begeleiden en uit te voeren. Zij wilde graag een glas en lood principe hanteren, zodat men makkelijk mee kon helpen inkleuren. Om het ontwerp tot stand te laten hebben we een workshop met de buurt gehouden. Hieruit kwam naar voren wat men belangrijk vind in de buurt en graag op de muren wilt zien. Deze wensen en Schetsen heeft De Module vertaald in een ontwerp, waarbij iedereen kon meehelpen aan de uitvoering. Hierdoor ontstond er automatisch meer verbinding met de buurt. Er hebben uiteindelijk 133 mensen aan geparticipeerd.   

Samen Slotervaart is een beweging van bewoners die de buurt schoon, veilig en verbonden wil maken. Het is voortgekomen uit het buurtbudget Samen voor een Schoon, Veilig en Verbonden Slotervaart waar meer dan anderhalf duizend keer op gestemd is. Met workshops, kunstprojecten, campagnes voor schone straten en andere activiteiten willen we op een waardevolle manier mensen uit de buurt samenbrengen. 

OpdrachtgeverGemeente Amsterdam MateriaalVerf Art directorLarissa Korporaal ConceptSamen SlotervaartDesignRobin de KruijffUitvoeringRobin de Kruijff en participanten LocatieAmsterdam SlotervaartJaar2022